.

Saturday, December 5, 2015

Οι 181 φορές
όπου ο όρος «Κύριος» στην ΚΔ
αντιστοιχεί στο Τετραγράμματο
σύμφωνα με την Μεταγλώττιση της Καινής Διαθήκης,
του Σπύρου Καραλή /

"LORD" in place of the Tetragrammaton
within the Greek NT
in the Metaglottisis Modern Greek Version,
by Spiridon Karalis

(Τμήμα / Part 1/2)



Metaglottisis Modern Greek version and accompanying notes.
3rd ed. n.p., Spiridon Karalis, 2004.
BibleWorks, v.8. /

Μεταγλώττιση της Καινής Διαθήκης,
Σπύρου Κίμ. Καραλή,
Γ' έκδοση, 2004,
στο Διαδίκτυο εδώ





Matthew 1:20  Ενώ λοιπόν σκεφτόταν αυτά, ιδού, άγγελος ΚΥΡΙΟΥ φάνηκε ς αυτόν στο όνειρό του, λέγοντασ: Ιωσήφ, γιε του Δαβίδ, μη φοβηθείς να παραλάβεις τη Μαρία τη γυναίκα σου7. Γιατί αυτό που μέσα της γεννήθηκε είναι από Πνεύμα γιο.
Matthew 1:22  Και όλ αυτά έχουν γίνει, για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον ΚΥΡΙΟ μέσω του προφήτη, όταν έλεγε:
Matthew 1:24  Και όταν σηκώθηκε ο Ιωσήφ από τον ύπνο, έκανε όπως τον πρόσταξε ο άγγελος του ΚΥΡΙΟΥ και παρέλαβε τη γυναίκα του,
Matthew 2:13  ,Οταν λοιπόν αυτοί αναχώρησαν, ιδού, άγγελος ΚΥΡΙΟΥ φάνηκε κατά το όνειρο στον Ιωσήφ, λέγοντασ: Σήκω7>, παρᾶλαβε το παιδῖ και τη μητερα του και φεῦγε για την Αῖγυπτο και να εῖσαι εκεῖ ωσοτου σου πὼ Γιατῖ μελλει ο Ηρῶδησ να ζητᾶ το παιδι για να το σκοτῶσεὶ
Matthew 2:15  Και ήταν εκεί ως το θάνατο του Ηρώδη για να εκπληρωθεί αυτό που ειπώθηκε από τον ΚΥΡΙΟ μέσω του προφήτη, όταν έλεγε: Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Υιό μου.18>
Matthew 2:19  Και όταν πέθανε ο Ηρώδης, ιδού, άγγελος ΚΥΡΙΟΥ φάνηκε κατά τη διάρκεια ενός ονείρου στον Ιωσήφ,
Matthew 3:3  Γιατί γι αυτόν είναι που ειπώθηκε μέσω του Ησαΐα του προφήτη, όταν έλεγε: Φωνή ενός που φωνάζει δυνατά: Στην έρημο ετοιμάστε την οδό του ΚΥΡΙΟΥ,ì ίσια κάνετε τα μονοπάτια του.
Matthew 4:7  Του είπε ο Ιησούσ: Πάλι είναι γραμμένο: Δε θα πειράξεις τον ΚΥΡΙΟ το Θεό σου.
Matthew 4:10  Τότε του λέει ο Ιησούσ: Πήγαινε7> Σατανα Γιατῖ εῖναι γραμμενο: ΚΥΡΙΟ το Θεο σου να προσκυνῆσεισ και αυτον μονο να λατρεψεισ
Matthew 5:33  Πάλι ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίουσ: Μην επιορκήσειςO, αλλά να αποδώσεις στον ΚΥΡΙΟ τους όρκους σουP.
Matthew 6:24  Κανείς δε δύναται σε δύο κυρίους να υπηρετεί ως δούλος. Γιατί ή τον ένα θα μισήσει και τον άλλο θα αγαπήσει, ή στον ένα θα προσκολληθεί και τον άλλο θα καταφρονήσει. Δε δύναστε να υπηρετείτε ως δούλοι στο Θεό και στο ΜαμμωνάÞ1.
Matthew 9:38  Δεηθείτε‘4, λοιπόν, στον Κύριο του θερισμού, για να βγάλει‘5 εργάτες στο θερισμό του.
Matthew 10:24  Δεν υπάρχει μαθητής πάνω από το δάσκαλό του ούτε δούλος πάνω από τον κύριό του.
Matthew 10:25  Αρκετό είναι στο μαθητή να γίνει όπως ο δάσκαλός του και ο δούλος όπως ο κύριός του. Αν τον οικοδεσπότη αποκάλεσαν Βεελζεβούλ73>, ποσο μᾶλλον τουσ οικιακοῦσ του+
Matthew 12:8  Γιατί ο Υιός του ανθρώπου είναι Κύριος του Σαββάτου95>.
Matthew 18:25  Μην έχοντας όμως αυτός να τα αποδώσει, διέταξε ο κύριος να πουληθεί αυτός και η γυναίκα του και τα παιδιά του και όλα όσα έχει, και να αποδοθούν τα χρήματα.
Matthew 18:27  Τον σπλαχνίστηκε τότε ο κύριος εκείνου του δούλου και τον απόλυσε61> και του ᾶφησε το δᾶνειὸ
Matthew 18:31  ,Οταν είδαν λοιπόν οι σύνδουλοί του αυτά που έγιναν, λυπήθηκαν πάρα πολύ και ήρθαν και εξήγησαν λεπτομερώς στον κύριό τους όλα όσα έγιναν.
Matthew 18:32  Τότε, τον προσκάλεσε ο κύριός του και του λέει: Δούλε κακέ63>, ολη την οφειλῆ εκεῖνη σου ᾶφησά επειδῆ με παρακᾶλεσεσ
Matthew 18:34  Και επειδή οργίστηκε ο κύριός του, τον παράδωσε στους βασανιστές, ωσότου αποδώσει όλο το οφειλόμενο χρέος.
Matthew 20:8  Και όταν έγινε βράδυ, λέει ο κύριος του αμπελώνα στον επίτροπό του: Κάλεσε τους εργάτες και απόδωσε ς αυτούς το μισθό, αφού αρχίσεις από τους τελευταίους έως τους πρώτους.
Matthew 21:3  Και αν κάποιος σας πει κάτι, θα πείτε: Ο Κύριος έχει ανάγκη αυτά. 7 Και ευθύς θα τα αποστείλει.
Matthew 21:9  Και τα πλήθη που προπορεύονταν από αυτόν και αυτά που τον ακολουθούσαν φώναζαν λέγοντασ: Ωσαννά 8 στο γιο του Δαβίδ. Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ. Ωσαννά στους ύψιστους ουρανούς.
Matthew 21:40  ,Οταν λοιπόν έρθει ο κύριος του αμπελώνα, τι θα κάνει στους γεωργούς εκείνους;
Matthew 21:42  Τους λέει ο Ιησούσ: Ποτέ δε διαβάσατε στις Γραφές, Λίθο που αποδοκίμασαν οι οικοδόμοι, αυτός έγινε ακρογωνιαίος λίθος. Από τον ΚΥΡΙΟ έγινε αυτός και είναι θαυμαστός στα μάτια μας;
Matthew 22:37  Εκείνος του είπε: Να αγαπήσεις ΚΥΡΙΟ το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου.
Matthew 22:43  Τους λέει: Πώς λοιπόν ο Δαβίδ μέσω του Πνεύματος τον καλεί Κύριο09>, λεγοντασ:
Matthew 22:44  Είπε ο ΚΥΡΙΟΣ10> στον Κῦριο μοΰ311>: Κᾶθου απο τα δεχιᾶ μού ωσοτου θεσω τουσ εξθροῦσ σου κᾶτω απο τα ποδια σοὔ
Matthew 22:45  Αν λοιπόν ο Δαβίδ τον καλεί Κύριο12>, πῶσ εῖναι γιοσ τοΰ313>;
Matthew 23:39  Γιατί σας λέω, δε θα με δείτε από τώρα, ωσότου πείτε: Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ.32>
Matthew 24:42  Αγρυπνείτε, λοιπόν, γιατί δεν ξέρετε ποια ημέρα ο Κύριός σας έρχεται.
Matthew 24:45  Ποιος είναι άραγε ο πιστός και φρόνιμος δούλος, τον οποίο κατάστησε ο κύριος επιστάτη πάνω στο υπηρετικό προσωπικό51> τού για να δῶσει σ αυτοῦσ την τροφῆ στον κατᾶλληλο καιρο
Matthew 24:46  Μακάριος εκείνος ο δούλος που, όταν έρθει ο κύριός του, θα τον βρει να κάνει έτσι.
Matthew 24:48  Αν όμως πει εκείνος ο κακός δούλος μέσα στην καρδιά του: Αργεί ο κύριός μου,
Matthew 24:50  θα έρθει ο κύριος εκείνου του δούλου την ημέρα που δεν προσδοκά και την ώρα που δε γνωρίζει,
Matthew 25:18  Αλλά εκείνος που έλαβε το ένα, πήγε, έσκαψε στη γη και έκρυψε το χρήμα του κυρίου του.
Matthew 25:19  Μετά λοιπόν από πολύ χρόνο, έρχεται ο κύριος εκείνων των δούλων και κάνει λογαριασμό μαζί τους.
Matthew 25:21  Του είπε ο Κύριός του: Εύγε, δούλε αγαθέ και πιστέ σε λίγα ήσουν πιστός, πάνω σε πολλά θα σε καταστήσω. Είσελθε στη χαρά του Κυρίου σου.
Matthew 25:23  Του είπε ο κύριός του: Εύγε, δούλε αγαθέ και πιστέ σε λίγα ήσουν πιστός, πάνω σε πολλά θα σε καταστήσω. Είσελθε στη χαρά του Κυρίου σου.
Matthew 25:26  Αποκρίθηκε τότε ο κύριός του και του είπε: Πονηρέ δούλε και οκνηρέ 1, ήξερες ότι θερίζω όπου δεν έσπειρα και συνάζω απ όπου δε σκόρπισα;
Matthew 27:10  και τα έδωσαν στον αγρό του κεραμέα, καθώς με πρόσταξε ο ΚΥΡΙΟΣ.
Matthew 28:2  Και ιδού, έγινε σεισμός μεγάλος. Γιατί άγγελος ΚΥΡΙΟΥ, αφού κατέβηκε από τον ουρανό και πλησίασε, κύλησε μακριά το λίθο και καθόταν επάνω του.
Mark 1:3  Φωνή ενός που φωνάζει δυνατά στην έρημο: Ετοιμάστε την οδό του ΚΥΡΙΟΥ, ίσια κάνετε τα μονοπάτια του,
Mark 2:28  ,Ωστε Κύριος εῖναι ο Υιοσ του ανθρῶποΰ420> και του Σαββᾶτοὺ
Mark 5:19  Ομως δεν τον άφησε, αλλά του λέει: Πήγαινε στον οίκο σου, προς τους δικούς σου, και ανάγγειλέ τους όσα ο ΚΥΡΙΟΣ σου έχει κάνει και πώς σε ελέησε.
Mark 11:3  Και αν κάποιος σας πει: Γιατί κάνετε αυτό; Πέστε: Ο Κύριος έχει ανάγκη αυτό{8, και ευθύς θα το αποστείλει πάλι εδώ.
Mark 11:9  Και αυτοί που προπορεύονταν και εκείνοι που ακολουθούσαν φώναζαν: Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ.
Mark 12:9  Τι λοιπόν θα κάνει ο Κύριος του αμπελώνα; Θα έρθει και θα εξολοθρέψει τους γεωργούς και θα δώσει τον αμπελώνα σε άλλους.
Mark 12:11  Από τον ΚΥΡΙΟ έγινε αυτός και είναι θαυμαστός στα μάτια μας;
Mark 12:29  Αποκρίθηκε ο Ιησούσ: Πρώτη είναι: κου Ισραήλ, ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός μας είναι ένας ΚΥΡΙΟΣ.
Mark 12:30  Και να αγαπήσεις Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου και με όλη την ισχύ σου.
Mark 12:36  Αυτός ο Δαβίδ είπε μέσω του Πνεύματος του Αγίου: Είπε ο ΚΥΡΙΟΣ"5 στον Κύριό μου"6: Κάθου από τα δεξιά μου, ωσότου θέσω τους εχθρούς σου κάτω από τα πόδια σου.
Mark 12:37  Αυτός ο Δαβίδ τον λέει Κύριο. Τότε από πού είναι γιος"7 του; Και το πολύ πλήθος τον άκουγε ευχάριστα.
Mark 13:20  Και αν δε συντόμευε ο ΚΥΡΙΟΣ τις ημέρες, δε θα σωζόταν καμιά σάρκα. Αλλά για τους εκλεκτούς που εξέλεξε συντόμεψε τις ημέρες.
Mark 13:35  Αγρυπνείτε, λοιπόν, γιατί δεν ξέρετε πότε έρχεται ο κύριος της οικίας, ή βράδυ ή μεσάνυχτα ή κατά του πετεινού το λάλημα ή πρωί.
Mark 16:19  Αφενός λοιπόν, μετά την ομιλία του ς αυτούς, ο Κύριος Ιησούς αναλήφτηκε στον ουρανό και κάθισε από τα δεξιά του Θεού.
Mark 16:20  Αφετέρου εκείνοι εξήλθαν και κήρυξαν παντού, ενώ ο Κύριος συνεργούσε και επιβεβαίωνε το λόγο μέσω των θαυματουργικών σημείων που επακολουθούσαν.]À9
Luke 1:6  ,Ηταν μάλιστα δίκαιοι_2 και οι δύο απέναντι στο Θεό, και πορεύονταν άμεμπτοι σε όλες τις εντολές και τις δίκαιες διατάξεις του ΚΥΡΙΟΥ.
Luke 1:9  να του λάχει με κλήρο να θυμιάσει σύμφωνα με τη συνήθεια του ιερατείου, αφού εισέλθει στο ναό του ΚΥΡΙΟΥ.
Luke 1:11  Του φανερώθηκε τότε άγγελος ΚΥΡΙΟΥ, έχοντας σταθεί από τα δεξιά του θυσιαστηρίου του θυμιάματος.
Luke 1:15  Γιατί θα είναι μεγάλος μπροστά στον ΚΥΡΙΟ, και κρασί και σίκερα_4 δε θα πιει, και με Πνεύμα γιο θα γεμίσει από την κοιλιά της μητέρας του ακόμη,
Luke 1:16  και πολλούς από τους γιους Ισραήλ θα τους κάνει να επιστρέψουν στον ΚΥΡΙΟ το Θεό τους.
Luke 1:17  Και αυτός θα έρθει προηγουμένως μπροστά ς Αυτόν_5 με το πνεύμα και με τη δύναμη του Ηλία, για να στρέψει πίσω τις καρδιές των πατέρων στα παιδιά τους και τους απειθείς στη φρόνηση των δικαίων, για να ετοιμάσει στον ΚΥΡΙΟ λαό προπαρασκευασμένο_6.
Luke 1:25  ,Ετσι μου έχει κάνει ο ΚΥΡΙΟΣ κατά τις ημέρες που έριξε το βλέμμα του πάνω μου, για να αφαιρέσει την ντροπή μου μεταξύ των ανθρώπων_9.
Luke 1:28  Και αφού εισήλθε και παρουσιάστηκε προς αυτήν, είπε: Χαίρε, κεχαριτωμένη1, ο Κύριος είναι μαζί σου. [Ευλογημένη εσύ μεταξύ των γυναικών].
Luke 1:32  Αυτός θα είναι μεγάλος και θα κληθεί Υιός του Υψίστου και θα του δώσει ο ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός το θρόνο του Δαβίδ του πατέρα του,
Luke 1:38  Είπε τότε η Μαριάμ: Ιδού η δούλη του ΚΥΡΙΟΥ είθε να μου γίνει κατά το λόγο σου. Και έφυγε από αυτήν ο άγγελος.
Luke 1:43  Και πώς μου έγινε αυτό, να έρθει η μητέρα του Κυρίου μου προς εμένα;
Luke 1:45  Και μακάρια αυτή που πίστεψε ότι θα υπάρξει τέλεια πραγματοποίηση σε όσα της έχουν ειπωθεί από τον ΚΥΡΙΟ.
Luke 1:47  Μεγαλύνει3 η ψυχή μου τον ΚΥΡΙΟ, και αγαλλίασε το πνεύμα μου στο Θεό το σωτήρα μου
Luke 1:58  Και οι γείτονες και οι συγγενείς της άκουσαν ότι μεγάλυνε ο Κύριος το έλεός τους αυτήν και τη συνέχαιραν.
Luke 1:66  και τα έθεσαν όλοι όσοι τα άκουσαν μέσα στην καρδιά τους, λέγοντασ: Τι άραγε θα γίνει τούτο το παιδί; Και πράγματι, το χέρι του ΚΥΡΙΟΥ ήταν μαζί του.
Luke 1:68  Ευλογητός ο ΚΥΡΙΟΣ, ο Θεός του Ισραήλ, γιατί επισκέφτηκε και έκανε λύτρωση στο λαό του,
Luke 1:76  Κι εσύ λοιπόν, παιδί, προφήτης του Υψίστου θα κληθείς γιατί θα προπορευτείς μπροστά από τον ΚΥΡΙΟ, για να ετοιμάσεις τις οδούς του,
Luke 2:9  Και τότε άγγελος Κυρίου(3 στάθηκε ξαφνικά μπροστά τους(4 και δόξα ΚΥΡΙΟΥ έλαμψε γύρω τους, και φοβήθηκαν με μεγάλο φόβο.
Luke 2:11  γιατί γεννήθηκε για σας σήμερα Σωτήρας, που είναι Χριστός ΚΥΡΙΟΣ, στην πόλη του Δαβίδ.
Luke 2:15  Και μόλις οι άγγελοι έφυγαν από αυτούς στον ουρανό, οι ποιμένες είπαν μεταξύ τουσ: Ας περάσουμε, λοιπόν, ως τη Βηθλεέμ και ας δούμε το πράγμα(8 τούτο που έχει γίνει, τον οποίο ο ΚΥΡΙΟΣ μας γνώρισε.
Luke 2:22  Και όταν συμπληρώθηκαν οι ημέρες του καθαρισμού τους κατά το νόμο του Μωυσή, τον ανέβασαν στα Ιεροσόλυμα, για να τον παρουσιάσουν στον ΚΥΡΙΟ
Luke 2:23  καθώς είναι γραμμένο στο νόμο του ΚΥΡΙΟΥ: Κάθε αρσενικό που διανοίγει μήτρα, θα ονομαστεί άγιο για τον ΚΥΡΙΟ
Luke 2:24  και να δώσουν θυσία σύμφωνα με αυτό που έχει ειπωθεί μέσα στο νόμο του ΚΥΡΙΟΥ, ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο νεοσσούς περιστεριών.
Luke 2:26  Και του είχε δοθεί χρησμός από το Πνεύμα το γιο ότι δε θα δει το θάνατο πριν δει τον Χριστό(9 του ΚΥΡΙΟΥ.
Luke 2:39  Και μόλις αυτοί τέλεσαν όλα τα πράγματα κατά το νόμο του ΚΥΡΙΟΥ, επέστρεψαν στη Γαλιλαία, στη δική τους πόλη, τη Ναζαρέτ.
Luke 3:4  όπως είναι γραμμένο στο βιβλίο των λόγων του Ησαΐα του προφήτη: Φωνή ενός που φωνάζει δυνατά στην έρημο: Ετοιμάστε την οδό του ΚΥΡΙΟΥ, ίσια κάνετε τα μονοπάτια του.
Luke 4:8  Και τότε αποκρίθηκε ο Ιησούς και του είπε: Είναι γραμμένο: ΚΥΡΙΟ το Θεό σου να προσκυνήσεις και αυτόν μόνο να λατρέψεις.
Luke 4:12  Και ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπες αυτόν: ,Εχει ειπωθεί: Δε θα πειράξεις ΚΥΡΙΟ το Θεό σου.
Luke 4:18  Πνεύμα ΚΥΡΙΟΥ είναι πάνω μου. Γι αυτό με έχρισε, για να ευαγγελίσω φτωχούς. Με έχει αποστείλει, για να κηρύξω σε αιχμαλώτους άφεση|0, και σε τυφλούς ανάβλεψη|1, να αποστείλω όσους έχουν κατάγματα με άφεση,
Luke 4:19  να κηρύξω έτος ΚΥΡΙΟΥ ευπρόσδεκτο.
Luke 5:17  Και συνέβηκε σε μια από εκείνες τις ημέρεσ: τότε αυτός δίδασκε συνεχώς, και κάθονταν Φαρισαίοι και νομοδιδάσκαλοι που είχαν έρθει από κάθε χωριό της Γαλιλαίας και της Ιουδαίας και από την Ιερουσαλήμ. Και δύναμη ΚΥΡΙΟΥ ήταν μαζί του, ώστε να γιατρεύει.
Luke 6:5  Και τους έλεγε: Κύριος είναι του Σαββάτου ο Υιός του ανθρώπου.
Luke 7:13  Και όταν την είδε ο Κύριος, τη σπλαχνίστηκε και τής είπε: Μην κλαις.
Luke 7:19  τούς έστειλε προς τον Κύριο, λέγοντασ: Εσύ είσαι ο ερχόμενος ή άλλον να προσδοκούμε;
Luke 10:1  Μετά λοιπόν από αυτά, ο Κύριος ανάδειξε άλλους εβδομήντα [δύο], και τους απέστειλε ανά δύο-δύο μπροστά από το πρόσωπό του σε κάθε πόλη και τόπο όπου έμελλε αυτός να έρχεται.
Luke 10:2  ,Ελεγε τότε προς αυτούσ: Αφενός ο θερισμός είναι πολύς, αφετέρου οι εργάτες λίγοι. Παρακαλέστε40, λοιπόν, στον Κύριο του θερισμού, για να βγάλει41 εργάτες στο θερισμό του.
Luke 10:27  Εκείνος αποκρίθηκε και είπε: Να αγαπήσεις ΚΥΡΙΟ το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη την ισχύ σου και με όλη τη διάνοιά σου, και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.
Luke 10:39  Και αυτή είχε μια αδελφή που την καλούσαν Μαριάμ, η οποία και κάθισε κοντά στα πόδια του Κυρίου και άκουγε το λόγο του.
Luke 10:41  Αποκρίθηκε τότε ο Κύριος και της είπε: Μάρθα, Μάρθα, μεριμνάς και θορυβείσαι για πολλά,
Luke 11:39  Είπε λοιπόν ο Κύριος προς αυτόν: Τώρα εσείς οι Φαρισαίοι καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, αλλά το από μέσα σας είναι γεμάτο αρπαγή και κακία.
Luke 12:36  Και εσείς να είστε όμοιοι με ανθρώπους που περιμένουν το δικό τους κύριο πότε αυτός θα γυρίσει από τους γάμους, ώστε, όταν έρθει και κρούσει, αμέσως να του ανοίξουν.
Luke 12:37  Μακάριοι οι δούλοι εκείνοι, τους οποίους, όταν έρθει ο κύριος, θα τους βρει να αγρυπνούν. Αλήθεια σας λέω ότι θα περιζωστεί την ποδιά του και θα τους καθίσει στο τραπέζι και, αφού έρθει κοντά τους, θα τους διακονήσει.
Luke 12:42  Και είπε ο Κύριοσ: Ποιος άραγε είναι ο πιστός οικονόμος, ο φρόνιμος, τον οποίο θα καταστήσει ο κύριος επιστάτη πάνω στο υπηρετικό προσωπικό75 του, για να τους δίνει στον κατάλληλο καιρό το καθορισμένο ποσό της τροφής τους;
Luke 12:43  Μακάριος ο δούλος εκείνος που ο κύριός του θα τον βρει να κάνει έτσι, όταν έρθει.
Luke 12:45  Αν όμως ο δούλος εκείνος πει μέσα στην καρδιά του: Αργεί να έρχεται ο κύριός μου, και αρχίσει να χτυπά τους δούλους και τις δούλες, και να τρώει και να πίνει και να μεθάει,
Luke 12:46  θα έρθει ο κύριος του δούλου εκείνου την ημέρα που δεν προσδοκά και την ώρα που δε γνωρίζει, και θα τον κόψει στα δύο76 και το μερίδιό του θα το θέσει77 μαζί με τους άπιστους.
Luke 12:47  Εκείνος ο δούλος, λοιπόν, που γνώρισε το θέλημα του κυρίου του και δεν ετοίμασε ή δεν έκανε σύμφωνα με το θέλημά του θα δαρθεί με πολλά χτυπήματα.
Luke 13:15  Του αποκρίθηκε τότε ο Κύριος και είπε: Υποκριτές, καθένας σας το Σάββατο δε λύνει το βόδι του ή τον όνο84 από τη φάτνη85 και δεν το οδηγεί και το ποτίζει;
Luke 13:35  Ιδού, αφήνεται ς εσάς ο οίκος σας έρημος. Και σας λέω, δε θα με δείτε, ωσότου θα έχει έρθει η ώρα που θα πείτε: Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ.
Luke 14:21  Και παρουσιάστηκε ο δούλος και ανάγγειλε αυτά στον κύριό του. Τότε οργίστηκε ο οικοδεσπότης και είπε στο δούλο του: ,Εξελθε γρήγορα στις πλατείες και στα δρομάκια της πόλης και εισάγαγε εδώ τους φτωχούς και τους ανάπηρους και τους τυφλούς και τους χωλούς.
Luke 14:23  Και ο Κύριος είπε προς το δούλο: ,Εξελθε στις οδούς και στους φράχτες και ανάγκασέ τους να εισέλθουν, για να γεμίσει ο οίκος μου.
Luke 16:3  Είπε τότε μέσα του ο οικονόμοσ: Τι να κάνω, επειδή ο κύριός μου αφαιρεί την οικονομία από εμένα; Να σκάβω δεν μπορώ, να ζητιανεύω ντρέπομαι.
Luke 16:6  Και αφού προσκάλεσε καθέναν ξεχωριστά τους χρεοφειλέτες του δικού του κυρίου, έλεγε στον πρώτο: Πόσο οφείλεις στον κύριό μου;
Luke 16:9  Και επαίνεσε ο κύριος τον άδικο οικονόμο, γιατί έκανε φρόνιμα. Γιατί οι γιοι του αιώνα τούτου\2 είναι φρονιμότεροι από τους γιους του φωτός στη δική τους γενιά.\3
Luke 16:14  Κανείς υπηρέτης δε δύναται να υπηρετεί ως δούλος σε δύο κυρίους. Γιατί ή τον ένα θα μισήσει και τον άλλο θα αγαπήσει, ή στον ένα θα προσκολληθεί και τον άλλο θα καταφρονήσει. Δε δύναστε να υπηρετείτε ως δούλοι στο Θεό και στο Μαμωνά.
Luke 17:5  Και τότε είπαν οι απόστολοι στον Κύριο: Πρόσθεσέ μας πίστη.
Luke 17:6  Είπε όμως ο Κύριοσ: Αν έχετε πίστη σαν κόκκο σιναπιού, θα λέγατε στη συκαμινιά αυτή: Ξεριζώσου και φυτέψου μέσα στη θάλασσα και θα σας υπάκουε.
Luke 18:6  Είπε λοιπόν ο Κύριοσ: Ακούσατε τι λέει ο άδικος κριτής.
Luke 19:8  Στάθηκε τότε ο Ζακχαίος και είπε προς τον Κύριο: Ιδού, τα μισά των υπαρχόντων μου, Κύριε, τα δίνω στους φτωχούς, και αν από κάποιον με συκοφαντία υπεξαίρεσα κάτι, το αποδίδω τετραπλάσια.
Luke 19:31  Και αν κάποιος σας ρωτά: Γιατί το λύνετε; έτσι θα πείτε: Ο Κύριος έχει ανάγκη αυτό?5.
Luke 19:33  Ενώ έλυναν λοιπόν αυτοί το πουλάρι, είπαν οι κύριοί του προς αυτούσ: Τι λύνετε το πουλάρι;
Luke 19:34  Εκείνοι είπαν: Ο Κύριος έχει ανάγκη αυτό.
Luke 19:38  λέγοντασ: Ευλογημένος ο ερχόμενος, βασιλιάς, στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ στον ουρανό ειρήνη και δόξα στους ύψιστους ουρανούς.
Luke 20:13  Είπε τότε ο κύριος του αμπελώνα: Τι να κάνω; Θα στείλω το γιο μου τον αγαπητό ίσως αυτόν ντραπούν.
Luke 20:15  Και αφού τον έβγαλαν έξω από τον αμπελώνα, τον σκότωσαν. Τι λοιπόν θα κάνει ς αυτούς ο κύριος του αμπελώνα;
Luke 20:37  Αλλά ότι εγείρονται οι νεκροί το μήνυσε<3 span="">και ο Μωυσής εκεί που μιλάει για τη βάτο, καθώς λέει ΚΥΡΙΟ το Θεό του Αβραάμ και Θεό του Ισαάκ και Θεό του Ιακώβ.
Luke 20:42  Γιατί αυτός ο Δαβίδ λέει στο βιβλίο των Ψαλμών: Είπε ο ΚΥΡΙΟΣ<5 span="">στον Κύριό<6 span="">μου: Κάθου από τα δεξιά μου,
Luke 20:44  Ο Δαβίδ, λοιπόν, τον καλεί Κύριο<7 span="">, τότε πώς είναι γιος<8 span="">του;
Luke 22:61  Και αφού στράφηκε ο Κύριος, κοίταξε μέσα στα μάτια τον Πέτρο, και θυμήθηκε ο Πέτρος το λόγοB4 του Κυρίου, καθώς του είπε: Πριν ο πετεινός λαλήσει σήμερα, θα με απαρνηθείς τρεις φορές.
Luke 24:3  και, αφού εισήλθαν, δε βρήκαν το σώμα του Κυρίου Ιησού.
Luke 24:34  που έλεγαν ότι πράγματι εγέρθηκε ο Κύριος και φανερώθηκε στο Σίμωνα.
John 1:23  Εκείνος είπε: Εγώ είμαι φωνή ενός που φωνάζει δυνατά: Στην έρημο ισιώστε την οδό του ΚΥΡΙΟΥ, καθώς είπε ο Ησαΐας ο προφήτης.
John 5:4  Γιατί άγγελος Κυρίου κάθε τόσο κατέβαινε στην κολυμπήθρα και ταραζόταν το νερό. Ο πρώτος, λοιπόν, που έμπαινε μετά την ταραχή του νερού γινόταν υγιής από οποιοδήποτε νόσημα τότε τον κατείχε].
John 6:23  λλα πλοιάρια ήρθαν από την Τιβεριάδα κοντά στον τόπο όπου έφαγαν τον άρτο, όταν ευχαρίστησε ο Κύριος το Θεό.
John 11:2  Και ήταν η Μαρία εκείνη που άλειψε τον Κύριο με μύρο και σκούπισε τα πόδια του με τις τρίχες των μαλλιών της, της οποίας ο αδελφός της ο Λάζαρος ασθενούσε.
John 12:13  έλαβαν τα βάγια των φοινίκων και εξήλθαν σε προϋπάντησή του και φώναζαν: ΩσαννάS2! Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του ΚΥΡΙΟΥ! Και: Ο βασιλιάς του Ισραήλ!
John 12:38  για να εκπληρωθεί ο λόγος που είπε ο Ησαΐας ο προφήτησ: Κύριε, ποιος πίστεψε στο άκουσμα της αγγελίας μας; Και ο βραχίονας του ΚΥΡΙΟΥ σε ποιον αποκαλύφτηκε;
John 13:13  Εσείς με φωνάζετε, ο Δάσκαλος και ο Κύριος, και καλά λέτε, γιατί είμαι.
John 13:14  Αν λοιπόν εγώ σας ένιψα τα πόδια, ο Κύριος και ο Δάσκαλος, και εσείς οφείλετε να νίβετε τα πόδια ο ένας στον άλλο.
John 13:16  Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον Κύριό του ούτε απόστολοςT7 μεγαλύτερος από εκείνον που τον έστειλε.
John 15:15  Δε σας λέω πια δούλους, γιατί ο δούλος δεν ξέρει τι κάνει ο κύριός του. Εσάς όμως σας έχω πει φίλους, γιατί όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου σας γνώρισα.
John 15:20  Να θυμάστε το λόγο που εγώ σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του. Αν εμένα καταδίωξαν, κι εσάς θα καταδιώξουν. Αν το λόγο μου τήρησαν, και το δικό σας θα τηρήσουν.
John 20:2  Τρέχει, λοιπόν, και έρχεται προς το Σίμωνα Πέτρο και προς τον άλλο μαθητή που αγαπούσε ο Ιησούς, και τους λέει: Πήραν τον Κύριο από το μνήμα και δεν ξέρουμε πού τον έθεσαν.
John 20:13  Τότε εκείνοι της λένε: Γυναίκα, τι κλαις; Τους απαντά: Πήραν τον Κύριό μου και δεν ξέρω πού τον έθεσαν.
John 20:18  ,Ερχεται η Μαρία η Μαγδαληνή και αναγγέλλει στους μαθητέσ: Εχω δει τον Κύριο!, και αυτά που της είπε.
John 20:20  Και αφού είπε αυτό, έδειξε τα χέρια και την πλευρά του ς αυτούς. Χάρηκαν τότε οι μαθητές, όταν είδαν τον Κύριο.
John 20:25  Του έλεγαν λοιπόν οι άλλοι μαθητέσ: ,Εχουμε δει τον Κύριο! Εκείνος τους είπε: Αν δε δω στα χέρια του το σημάδι των καρφιών και δε βάλω το δάχτυλό μου στο σημάδι των καρφιών και δε βάλω το χέρι μου στην πλευρά του, δεν θα πιστέψω.
John 20:28  Αποκρίθηκε ο Θωμάς και του είπε: Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!
John 21:7  Εκείνος ο μαθητής που αγαπούσε ο Ιησούς λέει τότε στον Πέτρο: Ο Κύριος είναι! Τότε ο Σίμωνας Πέτρος, όταν άκουσε ότι ο Κύριος είναι, ζώστηκε γύρω του τον επενδύτη©29>, γιατῖ ῆταν γυμνοσ και ρῖξτηκε στη λῖμνὴ
John 21:12  Τους λέει ο Ιησούσ: Ελάτε να προγευματίσετε. Κανείς όμως δεν τολμούσε από τους μαθητές να τον εξετάσει ρωτώντασ: Εσύ ποιος είσαι; Γιατί ήξεραν ότι είναι ο Κύριος.
Acts 1:21  Πρέπει, λοιπόν, από τους άντρες που μας συνόδεψαν καθόλο το χρόνο που εισήλθε και εξήλθε©j μεταξύ μας©: ο Κύριος Ιησούς,
Acts 2:20  Ο ήλιος θα μεταβληθεί σε σκοτάδι και η σελήνη σε αίμα, πριν έρθει η ημέρα του ΚΥΡΙΟΥ η μεγάλη και επιφανής.
Acts 2:21  Και θα συμβεί καθένας που επικαλεστεί το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ να σωθεί.
Acts 2:25  Γιατί ο Δαβίδ λέει γι αυτόν: ,Εβλεπα τον Κύριο μπροστά μου διαπαντός, επειδή είναι από τα δεξιά μου, για να μη σαλευτώ.
Acts 2:34  Γιατί ο Δαβίδ δεν ανέβηκε στους ουρανούς, λέει όμως αυτόσ: Είπε ο ΚΥΡΙΟΣ©4 στον Κύριό©5 μου, Κάθου από τα δεξιά μου,
Acts 2:36  Ασφαλώς, λοιπόν, ας γνωρίζει όλος ο οίκος Ισραήλ ότι και ΚΥΡΙΟ και Χριστό©6 ο Θεός έκανε αυτόν, τούτον τον Ιησού που εσείς σταυρώσατε.
Acts 2:39  Γιατί για σας είναι η υπόσχεση©\ και για τα τέκνα σας και για όλους όσοι είναι μακριά, όσους προσκαλέσει ο Κύριος ο Θεός μας.
Acts 2:47  αινώντας©~ το Θεό και έχοντας χάρη μπροστά σε όλο το λαό. Και ο Κύριος πρόσθετε στο ίδιο μέρος αυτούς που σώζονταν κάθε ημέρα.©A
Acts 3:20  ώστε να έρθουν καιροί αναψυχής από το πρόσωπο του ΚΥΡΙΟΥ και να αποστείλει τον προκαθορισμένο για σας Χριστό©I Ιησού,
Acts 3:22  Αφενός ο Μωυσής είπε: Προφήτη θα αναστήσει©K για σας ΚΥΡΙΟΣ ο Θεός σας από τους αδελφούς σας όπως εμένα αυτόν να ακούτε σε όλα όσα μιλήσει προς εσάς.
Acts 4:26  Παρουσιάστηκαν οι βασιλιάδες της γης και οι άρχοντες συνάχτηκαν στο ίδιο μέρος κατά του ΚΥΡΙΟΥ και κατά του Χριστού©´ του.
Acts 4:33  Και με δύναμη μεγάλη οι απόστολοι έδιναν τη μαρτυρία της ανάστασης του Κυρίου Ιησού, και χάρη μεγάλη ήταν πάνω σε όλους αυτούς.
Acts 5:9  Τότε ο Πέτρος είπε προς αυτή: Γιατί συμφωνήθηκε από εσάς να πειράξετε το Πνεύμα του ΚΥΡΙΟΥ; Ιδού, τα πόδια αυτών που έθαψαν τον άντρα σου είναι μπροστά στη θύρα και θα σε φέρουν έξω.
Acts 5:14  Και περισσότερα πλήθη αντρών και γυναικών, πιστεύοντας, προσθέτονταν στον ΚΥΡΙΟ,
Acts 5:19  Άγγελος όμως ΚΥΡΙΟΥ κατά τη διάρκεια της νύχτας άνοιξε τις θύρες της φυλακής, τους έβγαλε έξω και είπε:
Acts 7:31  Και ο Μωυσής, όταν το είδε, θαύμαζε το όραμα και, ενώ αυτός πλησίαζε, για να το παρατηρήσει καλά, έγινε φωνή ΚΥΡΙΟΥ:
Acts 7:33  Είπε τότε ς αυτόν ο ΚΥΡΙΟΣ: Λύσε το υπόδημα των ποδιών σου, γιατί ο τόπος πάνω στον οποίο έχεις σταθεί είναι γη άγια.
Acts 7:49  Ο ουρανός είναι θρόνος μου και η γη υποπόδιο των ποδιών μου. Ποιον οίκο θα μου οικοδομήσετε, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ, ή ποιος είναι τόπος της ανάπαυσής μου;
Acts 8:16  Γιατί ακόμα δεν είχε πέσει πάνω σε κανέναν από αυτούς, αλλά μόνο ήταν βαφτισμένοι στο όνομα του Κυρίου Ιησού.
Acts 8:22  Μετανόησε λοιπόν από την κακία σου αυτήν και δεήσουä35> στον Κῦριό μῆπωσ σου αφεθει1136> αυτῆ η σκεψη τησ καρδιᾶσ σου
Acts 8:24  Αποκρίθηκε τότε ο Σίμωνας και είπε: Δεηθείτε εσείς για μένα προς τον Κύριο, για να μην έρθει πάνω μου τίποτα απ όσα έχετε πει.
Acts 8:25  Αυτοί, λοιπόν, αφού έδωσαν επίσημη μαρτυρία και μίλησαν το λόγο του Κυρίου, επέστρεφαν στα Ιεροσόλυμα και ευαγγέλιζανä38> πολλᾶ ξωριᾶ των Σαμαρειτῶν
Acts 8:26  Άγγελος ΚΥΡΙΟΥ τότε λάλησε προς το Φίλιππο λέγοντασ: Σήκω και πήγαινε κατά το νότο, στην οδό που κατεβαίνει από την Ιερουσαλήμ στη Γάζα αυτή είναι έρημη.
Acts 8:39  ,Οταν λοιπόν ανέβηκαν από το νερό, Πνεύμα ΚΥΡΙΟΥ άρπαξε το Φίλιππο και δεν τον είδε πια ο ευνούχος, γιατί προχωρούσε στο δρόμο του χαίροντας.
Acts 9:1  Ο Σαύλος, λοιπόν, πνέοντας ακόμα μέσα του απειλή και φόνο για τους μαθητές του Κυρίου, προσήλθε στον αρχιερέα
Acts 9:10  ,Ηταν τότε κάποιος μαθητής στη Δαμασκό με το όνομα Ανανίας, και ο ΚΥΡΙΟΣ είπε προς αυτόν σε όραμα: Ανανία. Εκείνος είπε: Ιδού εγώ, Κύριε.
Acts 9:11  Και ο Κύριος είπε προς αυτόν: Σήκω και πήγαινε στη στενή οδό που καλείται Ευθεία και ζήτησε στην οικία του Ιούδα έναν Ταρσέα με το όνομα Σαύλος. Γιατί ιδού, προσεύχεται
Acts 9:15  Είπε όμως προς αυτόν ο ΚΥΡΙΟΣ: Πήγαινε, γιατί σκεύος εκλογής είναι αυτός για μένα, για να βαστάξει το όνομά μου μπροστά σε έθνη και σε βασιλιάδες και στους γιους Ισραήλ.
Acts 9:17  ,Εφυγε τότε ο Ανανίας και εισήλθε στην οικία και, αφού επέθεσε πάνω του τα χέρια, είπε: Σαούλ, αδελφέ, ο Κύριος με έχει αποστείλει, ο Ιησούς που σου φανερώθηκε στην οδό που ερχόσουν, για να ξαναδείς και να γεμίσεις Πνεύμα Άγιο.
Acts 9:27  Ο Βαρνάβας, όμως, αφού τον πήρε, τον οδήγησε προς τους αποστόλους και τους διηγήθηκε πώς κατά τη οδό είδε τον ΚΥΡΙΟ και ότι του μίλησε, και πώς στη Δαμασκό μιλούσε με παρρησία στο όνομα του Ιησού.
Acts 9:28  Και μαζί τους έμπαινε και έβγαινε στην Ιερουσαλήμ συνεχώς, μιλώντας με παρρησία στο όνομα του Κυρίου,
Acts 9:31  Πράγματι, λοιπόν, η εκκλησία σε όλη την Ιουδαία και τη Γαλιλαία και τη Σαμάρεια είχε ειρήνη, ενώ οικοδομούνταν και πορευόταν με το φόβο του Κυρίου, και πλήθαινε με την ενθάρρυνση του Αγίου Πνεύματος.
Acts 9:35  Και τον είδαν όλοι όσοι κατοικούσαν στη Λύδδα και στο Σάρωνα, οι οποίοι επέστρεψαν στον Κύριο.Η ανάσταση της Δορκάδας
Acts 9:42  ,Εγινε λοιπόν γνωστό σε όλη την Ιόππη και πίστεψαν πολλοί στον Κύριο.
Acts 10:33  Αμέσως λοιπόν έστειλα προς εσένα, κι εσύ καλά έκανες που ήρθες. Τώρα, λοιπόν, όλοι εμείς μπροστά στο Θεό παρευρισκόμαστε, για να ακούσουμε όλα όσα σου είναι προσταγμένα από τον Κύριο.
Acts 10:36  Εσείς ξέρετε το μήνυμα που απέστειλε στους γιους Ισραήλ και ευαγγελιζόταν ειρήνη μέσω του Ιησού Χριστού αυτός είναι όλων ΚΥΡΙΟΣ
Acts 11:16  Θυμήθηκα τότε το λόγο του Κυρίου καθώς έλεγε: Αφενός ο Ιωάννης βάφτισε σε νερό, αφετέρου εσείς θα βαφτιστείτε μέσα σε Πνεύμα γιο.
Acts 11:17  Αν λοιπόν την ίσηä3 δωρεά τούς έδωσε ο Θεός όπως και ς εμάς που πιστέψαμε στον Κύριο Ιησού Χριστό, εγώ ποιος ήμουνα ο δυνατός να εμποδίσω το Θεό;
Acts 11:20  ,Ηταν τότε από αυτούς μερικοί άντρες Κύπριοι και Κυρηναίοι, οι οποίοι ήρθαν στην Αντιόχεια και μιλούσαν και προς τους Ελληνιστέςä5 εθνικούς, ευαγγελιζόμενοι τον Κύριο Ιησού.
Acts 11:21  Και ήταν το χέρι του ΚΥΡΙΟΥ μαζί τους, και πολύς αριθμός από αυτούς πίστεψε και επέστρεψε στον ΚΥΡΙΟ.
Acts 11:23  Αυτός, όταν ήρθε και είδε τη χάρη που ήταν από το Θεό, χάρηκε και παρακινούσε όλους με την πρόθεση της καρδιάς τους να παραμένουν στον Κύριο,
Acts 11:24  γιατί ήταν άντρας αγαθός και πλήρης Πνεύματος Αγίου και πίστεως. Και προστέθηκε αρκετό πλήθος στον Κύριο.
Acts 12:7  Και ιδού, άγγελος ΚΥΡΙΟΥ στάθηκε ξαφνικά από πάνω και φως έλαμψε μέσα στο οίκημα. Χτύπησε τότε την πλευρά του Πέτρου και τον ξύπνησε λέγοντασ: Σήκω γρήγορα. Και του έπεσαν οι αλυσίδες από τα χέρια.
Acts 12:11  Και ο Πέτρος ήρθε στον εαυτό του και είπε: Τώρα καταλαβαίνω αληθινά ότι έστειλε ο ΚΥΡΙΟΣ τον άγγελό του και με ελευθέρωσε από το χέρι του Ηρώδη και από όλη την προσδοκία του λαού των Ιουδαίων.
Acts 12:17  Και αφού έσεισε προς τα κάτω το χέρι τουä\ ς αυτούς για να σωπαίνουν, τους διηγήθηκε πώς ο ΚΥΡΙΟΣ τον εξήγαγε από τη φυλακή και τους είπε: Αναγγείλετε στον Ιάκωβο και στους αδελφούς αυτά. Και αφού εξήλθε, πορεύτηκε σε άλλο τόπο.
Acts 12:23  Αμέσως τότε τον χτύπησε άγγελος ΚΥΡΙΟΥ, επειδή δεν έδωσε τη δόξα στο Θεό, και αφού έγινε σκωληκόβρωτοςä„, ξεψύχησε.
Acts 13:2  Ενώ λοιπόν λειτουργούσανäA αυτοί στον Κύριο και νήστευαν, είπε το Πνεύμα το γιο: Ξεχωρίστε μου, αμέσως, το Βαρνάβα και το Σαύλο για το έργο που τους έχω προσκαλέσει.
Acts 13:10  και είπε: Ω, πλήρη από κάθε δόλο και από κάθε ραδιουργία, γιε διαβόλου, εχθρέ κάθε δικαιοσύνης, δε θα πάψεις να διαστρέφεις τις οδούς του ΚΥΡΙΟΥ τις ευθείες;
Acts 13:11  Και τώρα ιδού, χέρι ΚΥΡΙΟΥ είναι πάνω σου και θα είσαι τυφλός, μη βλέποντας τον ήλιο μέχρις ορισμένου καιρού. Και αμέσως έπεσε πάνω του ομίχλη και σκοτάδι και περιφερόταν και ζητούσε χειραγωγούς.
Acts 13:12  Τότε, όταν είδε ο ανθύπατος το γεγονός, πίστεψε, μένοντας έκπληκτος για τη διδαχή του ΚΥΡΙΟΥ.äD
Acts 13:45  Και το ερχόμενο Σάββατο σχεδόν όλη η πόλη συνάχτηκε, για να ακούσει το λόγο του Κυρίου.
Acts 13:48  Γιατί έτσι μας έχει δώσει εντολή ο Κύριοσ: Σε έχω θέσει για φως στα έθνη, για να είσαι προς σωτηρία ως τα έσχατα της γης.
Acts 13:49  ,Οταν άκουγαν τότε οι εθνικοί, χαίρονταν και δόξαζαν το λόγο του Κυρίου και πίστεψαν όσοι ήταν ταγμένοι για ζωή αιώνια.
Acts 13:50  Φερόταν λοιπόν ο λόγος του ΚΥΡΙΟΥ διαμέσου όλης της χώρας.
Acts 14:3  Πράγματι, λοιπόν, για αρκετό χρόνο έμειναν εκεί, μιλώντας με παρρησία και βασιζόμενοι στον ΚΥΡΙΟ που μαρτυρούσε για το λόγο της χάρης του, ο οποίος έδινε ώστε σημεία και τέρατα να γίνονται με τα χέρια τους.
Acts 14:23  Και χειροτόνησανäQ γι αυτούςäR σε κάθε εκκλησία πρεσβυτέρους,äS αφού προσευχήθηκαν με νηστείες, και τους παράθεσανäT στον Κύριο στον οποίο είχαν πιστέψει.
Acts 15:11  Αλλά με τη χάρη του Κυρίου Ιησού πιστεύουμε πως θα σωθούμε με τον ίδιο τρόπο όπως κι εκείνοι.
Acts 15:17  ώστε να αναζητήσουν οι υπόλοιποι των ανθρώπων τον ΚΥΡΙΟ και όλοι οι εθνικοί στους οποίους έχει επικληθεί το όνομά μου πάνω τουςäX, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ που κάνει αυτά
Acts 15:26  ανθρώπους που έχουν παραδώσει τις ψυχές τουςå™ υπέρ του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Acts 15:35  Ο Παύλος λοιπόν και ο Βαρνάβας έμειναν στην Αντιόχεια και μαζί με άλλους πολλούς δίδασκαν και ευαγγέλιζαν το λόγο του Κυρίου.
Acts 15:36  Μετά λοιπόν από μερικές ημέρες ο Παύλος είπε προς το Βαρνάβα: Ας επιστρέψουμε τώρα να επισκεφτούμε τους αδελφούς σε κάθε πόλη στις οποίες αναγγείλαμε το λόγο του Κυρίου, για να δούμε πώς έχουν.
Acts 15:40  ενώ ο Παύλος, αφού επέλεξε το Σίλα, εξήλθε από την πόλη και παραδόθηκε στη χάρη του Κυρίου από τους αδελφούς.
Acts 16:14  Και κάποια γυναίκα με το όνομα Λυδία, πωλήτρια πορφύραςå‘ από την πόλη των Θυατείρων, που σεβόταν το Θεό, άκουγε. Σ αυτήν ο Κύριος άνοιξε πλήρως την καρδιά, για να προσέχει ς αυτά που μιλούσε ο Παύλος.
Acts 16:15  Μόλις λοιπόν βαφτίστηκε αυτή και ο οίκος της, μας παρακάλεσε λέγοντασ: Αν με έχετε κρίνει πως είμαι πιστή στον Κύριο, εισέλθετε στον οίκο μου και μένετε. Και μας πίεσε.
Acts 16:16  Συνέβηκε τότε, ενώ εμείς πηγαίναμε στην προσευχή, κάποια μικρή δούλη που είχε πνεύμα πύθωναå17> να μασ συναντῆσεί η οποῖα παρεῖξε πολῦ κερδοσ στουσ κυρῖουσ τησ μαντεῦοντασ
Acts 16:19  ,Οταν είδαν τότε οι κύριοί της ότι εξήλθε η ελπίδα του κέρδους τους, έπιασαν τον Παύλο και το Σίλα και τους έσυραν στην αγορά μπροστά στους άρχοντες
Acts 16:30  Και αφού τους οδήγησε έξω, είπε: Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;
Acts 16:31  Εκείνοι είπαν: Πίστεψε στον Κύριο Ιησού και θα σωθείς εσύ και ο οίκος σου.
Acts 16:32  Και μίλησαν ς αυτόν το λόγο του ΚΥΡΙΟΥ και μαζί σε όλους εκείνους που ήταν στην οικία του.
Acts 17:24  Ο Θεός που έκανε τον κόσμο και όλα όσα είναι μέσα ς αυτόν, επειδή είναι Κύριος ουρανού και γης, αυτός δεν κατοικεί μέσα σε χειροποίητους ναούς
Acts 18:8  Και ο Κρίσπος ο αρχισυνάγωγος πίστεψε στον Κύριο μαζί με όλο τον οίκο του, και πολλοί από τους Κορίνθιους, ακούγοντας, πίστευαν και βαφτίζονταν.
Acts 18:9  Είπε τότε ο ΚΥΡΙΟΣ τη νύχτα με όραμα στον Παύλο: Μη φοβάσαι, αλλά μίλα και μη σωπάσεις,
Acts 18:25  Αυτός ήταν κατηχημένος στην οδό του ΚΥΡΙΟΥ και, βράζοντας στο πνεύμαå40>, μιλοῦσε και δῖδασκε ακριβῶσ τα σξετικᾶ με τον Ιησου γνωρῖζοντασ καλᾶ μονο το βᾶφτισμα του Ιωᾶννὴ
Acts 19:5  ,Οταν το άκουσαν τότε, βαφτίστηκαν στο όνομα του Κυρίου Ιησού.
Acts 19:10  Και αυτό έγινε για δύο έτη, ώστε όλοι όσοι κατοικούσαν στην επαρχία της Ασίας να ακούσουν το λόγο του ΚΥΡΙΟΥ, και Ιουδαίοι και ,Ελληνες.
Acts 19:13  Επιχείρησαν τότε κάποιοι και από τους περιερχόμενους Ιουδαίους εξορκιστές να προφέρουν πάνω ς εκείνους που είχαν τα κακά πνεύματα το όνομα του Κυρίου Ιησού, λέγοντασ: Σας εξορκίζω στον Ιησού που ο Παύλος κηρύττει.
Acts 19:17  Και αυτό έγινε γνωστό σε όλους, και Ιουδαίους και ,Ελληνες που κατοικούν στην ,Εφεσο, και έπεσε φόβος πάνω σε όλους αυτούς και μεγαλυνόταν το όνομα του Κυρίου Ιησού.
Acts 19:20  ,Ετσι κραταιώςå+ ο λόγος του Κυρίου αύξανε και ίσχυε.
Acts 20:19  υπηρετώντας ως δούλος τον Κύριο με όλη την ταπεινοφροσύνη και με δάκρυα και με πειρασμούς που μου συνέβηκαν από τις επιβουλέςå2 των Ιουδαίων.
Acts 20:21  μαρτυρώντας επίσημα σε Ιουδαίους και σε ,Ελληνες τη μετάνοια στο Θεό και την πίστη στον Κύριό μας Ιησού.
Acts 20:24  Αλλά καθόλου δε λογαριάζω τη ζωή πολύτιμη για τον εαυτό μου, όσο το να τελειώσω το δρόμο μου και τη διακονία που έλαβα από τον Κύριο Ιησού: το να μαρτυρήσω επίσημα το ευαγγέλιο της χάρης του Θεού.
Acts 20:35  Σε όλα υπέδειξα ς εσάς ότι κοπιάζοντας κατ αυτόν τον τρόπο πρέπει να βοηθάτε τους ασθενείςå7, και να θυμάστε τους λόγους του Κυρίου Ιησού, γιατί αυτός είπε: Μακάριο είναι περισσότερο να δίνει κανείς, παρά να λαβαίνειå8.
Acts 21:13  Τότε αποκρίθηκε ο Παύλοσ: Τι κάνετε που κλαίτε και μου εξασθενίζετεå„ την καρδιά; Γιατί εγώ είμαι έτοιμος, όχι μόνο να δεθώ, αλλά και να πεθάνω στην Ιερουσαλήμ υπέρ του ονόματος του Κυρίου Ιησού.
Acts 21:14  Επειδή λοιπόν αυτός δεν πειθόταν, ησυχάσαμε και είπαμε: Ας γίνει το θέλημα του Κυρίου.
Acts 22:10  Είπα λοιπόν: Τι να κάνω, Κύριε; Και ο Κύριος είπε προς εμένα: Σήκω και πήγαινε στη Δαμασκό κι εκεί θα σου ειπωθεί για όλα όσα σου είναι καθορισμένα να κάνεις.
Acts 23:11  Και την επόμενη νύχτα τού εμφανίστηκε ο Κύριος και είπε: ,Εχε θάρρος γιατί όπως μαρτύρησες επίσημα όσα αφορούν εμένα στην Ιερουσαλήμ, έτσι εσύ πρέπει να μαρτυρήσειςåL και στη Ρώμη.
Acts 25:26  Γι αυτόν δεν έχω κάτι ασφαλές να γράψω στον κύριοÞ—, γι αυτό τον έφερα μπροστά σας και μάλιστα μπροστά ς εσένα, βασιλιά Αγρίππα, ώστε, όταν γίνει η ανάκριση, να έχω κάτι να γράψω.
Acts 26:15  Εγώ τότε είπα: Ποιος είσαι, Κύριε; Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, που εσύ καταδιώκεις.
Acts 27:16  Και αφού τρέξαμε πλέοντας κάτω από ένα νησάκι που καλείται ΚαύδαÞ¶, μπορέσαμε μόλις και μετά βίας να γίνουμε κύριοι της σωσίβιας λέμβου.
Acts 28:31  κηρύττοντας τη βασιλεία του Θεού και διδάσκοντας τα σχετικά με τον Κύριο Ιησού Χριστό με όλη την παρρησίαÞ42> ανεμποδιστὰ
Romans 1:4  ο οποίος ορίστηκεÞj Υιός Θεού με υπερφυσική δύναμη σύμφωνα με το Πνεύμα της αγιοσύνης μέσω της ανάστασής τουÞ: από τους νεκρούσ: ο Ιησούς Χριστός ο Κύριός μας.
Romans 1:7  < προς όλους όσοι είναι στη Ρώμη, στους αγαπητούς του Θεού, στους κλητούς αγίουςÞ{. Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Romans 4:8  Μακάριος ο άνθρωπος στον οποίο δε λογάριασε ο Κύριος αμαρτία.
Romans 4:24  αλλά και για εμάς, στους οποίους μέλλει να λογαριάζεται, ς όσους πιστεύουν ς εκείνον που έγειρε τον Ιησού τον Κύριό μας από τους νεκρούς.
Romans 5:1  Δικαιωθήκαμε λοιπόν από την πίστη και έχουμεÞ´ ειρήνη με το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,
Romans 5:11  Και όχι μόνο αυτό, αλλά και καυχιόμαστε έχοντας σχέση με το Θεό μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου τώρα λάβαμε τη συμφιλίωση.
Romans 5:21  ώστε, όπως ακριβώς η αμαρτία βασίλεψε μέσω του θανάτου¿š, έτσι και η χάρη να βασιλέψει μέσω της δικαίωσης για ζωή αιώνια, διαμέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.
Romans 6:11  ,Ετσι κι εσείς να λογαριάζετε τους εαυτούς σας ότι αφενός είναι νεκροί για την αμαρτία, αφετέρου ζωντανοί για το Θεό μέσα στο Χριστό Ιησού [τον Κύριό μας].
Romans 6:23  Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, αλλά το χάρισμα του Θεού ζωή αιώνια μέσα στο Χριστό Ιησού τον Κύριό μας.
Romans 7:25  Ευχαριστώ όμως το Θεό αυτός θα το κάνει μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. ρα, λοιπόν, αφενός εγώ ο ίδιος με το νου μου υπηρετώ ως δούλος στο νόμο του Θεού, αφετέρου με τη σάρκα μου στο νόμο της αμαρτίας.
Romans 8:39  ούτε ύψος ούτε βάθος ούτε κάποιο άλλο κτίσμα θα δυνηθεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που είναι μέσα στο Χριστό Ιησού τον Κύριό μας.
Romans 9:28  Γιατί το λόγο του θα συντελέσει και μάλιστα σύντομα θα το κάνει ο ΚΥΡΙΟΣ πάνω στη γη.
Romans 9:29  Και καθώς έχει προείπει ο Ησαΐασ: Αν ο ΚΥΡΙΟΣ Σαβαώθ¿( δεν άφηνε ς εμάς απογόνους, σαν τα Σόδομα θα γινόμασταν και με τα Γόμορρα θα μοιάζαμε.
Romans 10:9  Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου ως Κύριο τον Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός έγειρε αυτόν από τους νεκρούς, θα σωθείς.
Romans 10:12  Γιατί δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και ,Ελληνα, γιατί αυτός είναι ΚΥΡΙΟΣ όλων, πλούσιος σε όλους όσοι τον επικαλούνται.
Romans 10:13  Επειδή καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ θα σωθεί.
Romans 11:34  Γιατί ποιος γνώρισε το νου του ΚΥΡΙΟΥ; ,Η ποιος έγινε σύμβουλός του;
Romans 12:11  Ως προς το ζήλο να μην είστε οκνηροί, ως προς το πνεύμα να βράζετε, στον Κύριο να υπηρετείτε ως δούλοι.
Romans 12:19  Να μην εκδικείστε τους εαυτούς σας, αγαπητοί, αλλά δώστε τόπο στην οργή, γιατί είναι γραμμένο: Σ εμένα ανήκει η εκδίκηση, εγώ θα ανταποδώσω, λέει ο Κύριος.
Romans 13:14  Αλλά ντυθείτε τον Κύριο Ιησού Χριστό και μην προνοείτε για τη σάρκα στο να ικανοποιείτε τις επιθυμίες τηςÀÎ.
Romans 14:4  Εσύ ποιος είσαι που κρίνεις ξένο υπηρέτη; Ως προς το δικό του κύριο στέκεται ή πέφτει θα σταθεί όμως, γιατί ο Κύριος είναι δυνατός να τον κάνει να σταθεί.
Romans 14:6  Αυτός που φρονεί την ημέρα ανώτερη, τη φρονεί για τον Κύριο. Και αυτός που τρώει, για τον Κύριο τρώει, γιατί ευχαριστεί το Θεό. Και αυτός που δεν τρώει, για τον Κύριο δεν τρώει και ευχαριστεί το Θεό.
Romans 14:8  Γιατί, είτε ζούμε, για τον Κύριο ζούμε, είτε πεθαίνουμε, για τον Κύριο πεθαίνουμε. Είτε, λοιπόν, ζούμε είτε πεθαίνουμε, του Κυρίου είμαστε.
Romans 14:11  Επειδή είναι γραμμένο: Ζω εγώ,À¿ λέει ο ΚΥΡΙΟΣ, ότι ς εμένα θα κάμψει κάθε γόνατο και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει τη δόξα του Θεού.
Romans 14:14  (Ξέρω και είμαι πεπεισμένος από τον ΚΥΡΙΟ Ιησού ότι τίποτα δεν είναι ακάθαρτο αυτό καθεαυτό παρά μόνο για εκείνον που νομίζει ότι είναι κάτι ακάθαρτο, για εκείνον είναι ακάθαρτο).
Romans 15:6  για να δοξάζετε ομόψυχαÀ… με ένα στόμα το Θεό και Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Romans 15:11  Και πάλι: ΑινείτεÀ23> ολα τα εθνη τον ΚΥΡΙΟ και ασ επαινεσουν αυτον ολοι οι λαοι
Romans 15:30  Σας παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και μέσω της αγάπης του Πνεύματος να συναγωνιστείτε μ εμένα στις προσευχές για χάρη μου προς το Θεό,
Romans 16:2  για να τη δεχτείτε σε ενότητα με τον Κύριο, όπως αξίζει στους αγίους, και να της παρασταθείτε σε όποιο πράγμα σάς έχει ανάγκη γιατί και αυτή έγινε προστάτισσαÀ33> σε πολλοῦσ και σ εμενα τον ῖδιὸ
Romans 16:8  Χαιρετήστε τον Αμπλιάτο, τον αγαπητό μου στον Κύριο.
Romans 16:11  Χαιρετήστε τον Ηρωδίωνα το συγγενήÀ38> μοὺ Ξαιρετῆστε αυτοῦσ απο τουσ οικεῖουσ του Ναρκῖσσου που εξουν σξεση με τον Κῦριὸ
Romans 16:12  Χαιρετήστε την Τρύφαινα και την Τρυφώσα που κοπίασαν για τον ΚύριοÀ39>. Ξαιρετῆστε την Περσῖδα την αγαπητη που πολῦ κοπῖασε για τον Κῦριὸ
Romans 16:13  Χαιρετήστε το Ρούφο τον εκλεκτό στον Κύριο και τη μητέρα του, που είναι και δική μου.
Romans 16:18  Γιατί οι τέτοιου είδους άνθρωποι δεν υπηρετούν ως δούλοι τον Κύριό μας Χριστό, αλλά τη δική τους κοιλιά, και με τα καλά και ωραία τους λόγια εξαπατούν τις καρδιές των άκακων ανθρώπων.
Romans 16:20  Και ο Θεός της ειρήνης θα συντρίψει γρήγορα το Σατανά κάτω από τα πόδια σας. Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού ας είναι μαζί σας.
Romans 16:22  Σας χαιρετώ εγώ ο Τέρτιος που έγραψα την επιστολή με τη βοήθεια του Κυρίου.
Romans 16:23  Σας χαιρετά ο Γάιος που φιλοξενεί εμένα και όλη την εκκλησία.À41> Σασ ξαιρετᾶ ο /Εραστοσ ο οικονομοσ τησ πολησ και ο Κοῦαρτοσ ο αδελφοσ [24 Η ξᾶρη του Κυρῖου μασ Ιησοῦ Χριστοῦ ασ εῖναι μαζῖ με ολουσ σασ Αμῆν]

1 Corinthians 1:2  προς την εκκλησία του Θεού που είναι στην Κόρινθο, στους αγιασμένους μέσα στο Χριστό Ιησού, στους κλητούς αγίουςÀV, μαζί με όλους εκείνους που επικαλούνται το όνομαÀj του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε κάθε τόπο, Κυρίου δικού τους και δικού μας.
1 Corinthians 1:3  Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και από τον Κύριο Ιησού Χριστό.
1 Corinthians 1:7  ώστε εσείς να μη στερείστε κανένα χάρισμα καθώς περιμένετε την αποκάλυψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
1 Corinthians 1:8  Αυτός και θα σας στερεώσει ως το τέλος ακατηγόρητους κατά την ημέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
1 Corinthians 1:9  ΠιστόςÀ: ο Θεός, μέσω του οποίου κληθήκατε σε κοινωνίαÀ{ με τον Υιό του Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας.
1 Corinthians 1:10  Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί, διαμέσου του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να λέτε το ίδιο όλοι και να μην υπάρχουν μεταξύ σας σχίσματα, αλλά να είστε τελείως ενωμένοιÀ" με τον ίδιο νου και με την ίδια γνώμη.
1 Corinthians 1:31  ώστε, καθώς είναι γραμμένο, αυτός που καυχιέται, στον ΚΥΡΙΟ ας καυχιέται.
1 Corinthians 2:8  την οποία κανείς από τους άρχοντες του αιώνα τούτου δεν έχει γνωρίσει. Γιατί αν τη γνώριζαν δε θα σταύρωναν τον Κύριο της δόξας.
1 Corinthians 2:16  Γιατί ποιος γνώρισε το νου του ΚΥΡΙΟΥ, ο οποίος θα συμβουλέψειÀ„ Αυτόν; Εμείς όμωςÀ? έχουμε το νου του Χριστού.
1 Corinthians 3:5  Τι είναι λοιπόν ο Απολλώς; Και τι είναι ο Παύλος; Διάκονοι μέσω των οποίων πιστέψατε, και όπως ο ΚΥΡΙΟΣ έδωσε χαρίσματαÀB στον καθένα.
1 Corinthians 3:20  Και πάλι: Ο ΚΥΡΙΟΣ γνωρίζει τους διαλογισμούς των σοφών ότι είναι μάταιοι.
1 Corinthians 4:4  γιατί δεν έχω συνείδηση για τίποτα ενάντια στον εαυτό μου αλλά με αυτό δεν έχω δικαιωθεί. Εκείνος λοιπόν που με ανακρίνει είναι ο ΚΥΡΙΟΣ.
1 Corinthians 4:5  ,Ωστε μην κρίνετε κάτι πριν από τον ορισμένο καιρό, ωσότου έρθει ο ΚΥΡΙΟΣ, ο οποίος και θα φωτίσει τα κρυφά του σκότους και θα φανερώσει τις βουλέςÀ` των καρδιών και τότε ο έπαινος θα γίνει σε καθέναν από το Θεό.
1 Corinthians 4:17  Γι αυτό σας έστειλα τον Τιμόθεο, που είναι τέκνο μου αγαπητό και πιστό στον ΚΥΡΙΟÀR, ο οποίος θα σας υπενθυμίσει τις οδούς μου που είναι στο Χριστό Ιησού καθώς παντού σε κάθε εκκλησία διδάσκω.
1 Corinthians 4:19  Θα έρθω όμως γρήγορα προς εσάς, αν ο ΚΥΡΙΟΣ το θελήσει, και θα γνωρίσω όχι το λόγο των φουσκωμένων από υπερηφάνεια, αλλά τη δύναμη.
1 Corinthians 5:4  Στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού, αφού συναχτείτε εσείς και το δικό μου πνεύμα μαζί με τη δύναμη του Κυρίου μας Ιησού,
1 Corinthians 5:5  να παραδώσετε τέτοιον άνθρωπο στο Σατανά προς όλεθρο της σάρκας του, για να σωθεί το πνεύμα του κατά την ημέρα του Κυρίου.
1 Corinthians 6:11  Και αυτά ήσασταν μερικοί αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου [μας] Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας.
1 Corinthians 6:13  Τα φαγητά είναι για την κοιλιά και η κοιλιά για τα φαγητά, αλλά ο Θεός και αυτήν και αυτά θα καταργήσει. Το σώμα όμως δεν είναι για την πορνεία, αλλά για τον Κύριο, και ο Κύριος για το σώμα.
1 Corinthians 6:14  Ο Θεός λοιπόν και τον Κύριο έγειρε και εμάς θα εγείρει έξω από τους νεκρούς μέσω της δύναμής του.
1 Corinthians 6:17  ,Οποιος όμως προσκολλάται στον Κύριο είναι ένα πνεύμα μ αυτόν.
1 Corinthians 7:10  Και σε όσους έχουν κάνει γάμο παραγγέλλω, όχι εγώ αλλά ο Κύριος, η γυναίκα από τον άντρα της να μη χωριστεί
1 Corinthians 7:12  Αλλά στους υπόλοιπους λέω εγώ, όχι ο Κύριοσ: Αν κάποιος αδελφός έχει γυναίκα άπιστη και αυτή συμφωνεί να κατοικεί μαζί του, ας μην την αφήνει.
1 Corinthians 7:17  Μόνο‘‘, όπως ο ΚΥΡΙΟΣ μοίρασε σε καθέναν, όπως ο Θεός έχει καλέσει καθέναν, έτσι ας περπατά.1617> Και ετσι διατᾶζω σε ολεσ τισ εκκλησῖεσ
1 Corinthians 7:22  Γιατί όποιος καλέστηκε στον Κύριο δούλος, είναι απελεύθερος‘… του Κυρίου. ,Ομοια, όποιος καλέστηκε ελεύθερος, δούλος είναι του Χριστού.
1 Corinthians 7:25  Σχετικά όμως με τους παρθένους‘¶ διαταγή του Κυρίου δεν έχω, αλλά γνώμη δίνω ως ελεημένος από τον Κύριο να είμαι πιστός.
1 Corinthians 7:32  Σας θέλω, λοιπόν, να είστε αμέριμνοι. Ο άγαμος μεριμνά για τα πράγματα του Κυρίου, πώς να αρέσει στον Κύριο.
1 Corinthians 7:34  και είναι μοιρασμένος. Και η γυναίκα η άγαμη και η παρθένα μεριμνά για τα πράγματα του Κυρίου, για να είναι άγια και στο σώμα και στο πνεύμα. Εκείνη όμως που παντρεύτηκε μεριμνά για τα πράγματα του κόσμου, πώς να αρέσει στον άντρα.
1 Corinthians 7:35  Και τούτο για το δικό σας συμφέρον το λέω, όχι για να βάλω πάνω σας βρόχο25>, αλλᾶ για να κᾶνετε το ευπρεπεσ και να παραμενετε καλᾶ στον Κῦριο απερῖσπαστὰ
1 Corinthians 7:39  Η γυναίκα είναι δεμένη για όσο χρόνο ζει ο άντρας της. Αν όμως κοιμηθεί31> ο ᾶντρασ τησ ελεῦθερη εῖναι με οποιον θελει να παντρευτει μονο να γῖνει μεσα στο θελημα του Κυρῖοΰ1632>.
1 Corinthians 8:5  Και γιατί, αν βέβαια υπάρχουν λεγόμενοι θεοί είτε στον ουρανό είτε πάνω στη γη, όπως ακριβώς υπάρχουν θεοί πολλοί και κύριοι πολλοί,
1 Corinthians 8:6  αλλά για μας ένας Θεός υπάρχει, ο Πατέρας, από τον οποίο προέρχονται τα πάντα και εμείς ανήκουμε ς αυτόν, και ένας ΚΥΡΙΟΣ Ιησούς Χριστός, μέσω του οποίου έγιναν τα πάντα και εμείς μέσω αυτού.
1 Corinthians 9:1  Δεν είμαι ελεύθερος; Δεν είμαι απόστολος; Δεν έχω δει τον Ιησού τον Κύριό μας; Δεν είστε εσείς το έργο μου στον Κύριο;
1 Corinthians 9:2  Αν για άλλους δεν είμαι απόστολος, αλλά βέβαια για σας είμαι γιατί η σφραγίδα της αποστολής μου εσείς είστε στον Κύριο.
1 Corinthians 9:5  Μήπως δεν έχουμε εξουσία να περιφέρουμε αδελφή γυναίκα όπως και οι λοιποί απόστολοι και οι αδελφοί του Κυρίου και ο Κηφάς;
1 Corinthians 9:14  ,Ετσι και ο Κύριος διέταξε γι αυτούς που αναγγέλλουν το ευαγγέλιο να ζουν από το ευαγγέλιο.
1 Corinthians 10:21  Δε δύναστε να πίνετε το ποτήρι του Κυρίου και το ποτήρι των δαιμονίων, δε δύναστε να μετέχετε στο τραπέζι του Κυρίου και στο τραπέζι των δαιμονίων.
1 Corinthians 10:22  ,Η παρακινούμε σε ζηλοτυπία τον Κύριο; Μήπως είμαστε ισχυρότεροι από αυτόν;
1 Corinthians 10:26  γιατί του ΚΥΡΙΟΥ είναι η γη και το πλήρωμα‘" αυτής.
1 Corinthians 11:11  ,Ομως, ούτε η γυναίκα χωρίς τον άντρα ούτε ο άντρας χωρίς τη γυναίκα είναι ανεξάρτητοι ζώντας με τον Κύριο.
1 Corinthians 11:20  ,Οταν λοιπόν συνέρχεστε εσείς στο ίδιο μέρος, δεν είναι για να φάτε το δείπνο του Κυρίου‘6.
1 Corinthians 11:23  Γιατί εγώ παράλαβα από τον Κύριο αυτό που επίσης σας παράδωσα, ότι ο Κύριος Ιησούς κατά τη νύχτα που προδιδόταν έλαβε άρτο
1 Corinthians 11:26  Γιατί όσες φορές τρώτε τον άρτο τούτο και από το ποτήρι πίνετε, το θάνατο του Κυρίου αναγγέλλετε μέχρις ότου έρθει.
1 Corinthians 11:27  ,Ωστε όποιος τρώει τον άρτο ή πίνει από το ποτήρι του ΚΥΡΙΟΥ ανάξια, ένοχος θα είναι στο σώμα και στο αίμα του ΚΥΡΙΟΥ.
1 Corinthians 11:29  Γιατί όποιος τρώει και πίνει [ανάξια], τρώει και πίνει καταδίκη για τον εαυτό του, επειδή‘\ δε διακρίνει το σώμα [του ΚΥΡΙΟΥ].‘.
1 Corinthians 11:32  ,Οταν κρινόμαστε όμως από τον Κύριο, εκπαιδευόμαστε‘„,‘? για να μην κατακριθούμε μαζί με τον κόσμο.
1 Corinthians 12:3  Γι αυτό σας γνωρίζω ότι κανείς μιλώντας με Πνεύμα ΘεούA δε λέει: ΑνάθεμαB ο Ιησούς, και κανείς δε δύναται να πει ΚΥΡΙΟC τον Ιησού παρά μόνο με Πνεύμα γιοD.
1 Corinthians 12:5  και διανομές διακονιών υπάρχουν, αλλά ο ίδιος ΚΥΡΙΟΣ
1 Corinthians 14:21  Μέσα στο νόμο είναι γραμμένο: Με ετερόγλωσσους και με χείλη άλλων θα λαλήσω στο λαό τούτο και ούτε έτσι θα με εισακούσουν, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ.
1 Corinthians 14:37  Αν κάποιος νομίζει πως είναι προφήτης ή πνευματικός728>, ασ γνωρῖζει καλᾶ οτι αυτᾶ που σασ γρᾶφω εῖναι εντολῆ Κυρῖοὺ
1 Corinthians 15:31  Κάθε ημέρα πεθαίνω, μα την καύχηση που έχω για σας, αδελφοί, την οποία έχω στο Χριστό Ιησού τον Κύριό μας.
1 Corinthians 15:57  Αλλά ας δώσουμε ευχαριστία στο Θεό που μας δίνει τη νίκη μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
1 Corinthians 15:58  ,Ωστε, αδελφοί μου αγαπητοί, εδραίοι748> να γῖνεστέ αμετακῖνητοί περισσεῦοντασ στο εργο του ΚΥΡΙΟ πᾶντοτέ αφοῦ χερετε οτι ο κοποσ σασ δεν εῖναι μᾶταιοσ1749> οντασ ενωμενοι με τον ΚΥΡΙΟ
1 Corinthians 16:7  Επειδή δε θέλω τώρα να σας δω περαστικός, επειδή ελπίζω για κάποιο χρόνο να παραμείνω κοντά σας αν ο Κύριος το επιτρέψει.
1 Corinthians 16:10  Και αν έρθει ο Τιμόθεος, προσέχετε, ώστε να είναι άφοβα κοντά σας γιατί εργάζεται το έργο του ΚΥΡΙΟΥ όπως κι εγώ.
1 Corinthians 16:19  Σας χαιρετούν οι εκκλησίες της επαρχίας της Ασίας. Πολύ σας χαιρετούν στον Κύριο ο Ακύλας και η Πρίσκα μαζί με την κατ οίκο τους εκκλησία757>.
1 Corinthians 16:22  Αν κάποιος δεν αγαπά τον Κύριο, ας είναι ανάθεμα758>. Μαρανα θα1759>.
1 Corinthians 16:23  Η χάρη του Κυρίου Ιησού ας είναι μαζί σας.
2 Corinthians 1:2  Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και από τον Κύριο Ιησού Χριστό.
2 Corinthians 1:3  Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Πατέρας των οικτιρμών761> και Θεοσ κᾶθε παρηγοριᾶσ
2 Corinthians 1:14  καθώς και μας καταλάβατε εν μέρει, ότι καύχημά σας είμαστε καθώς ακριβώς κι εσείς δικό μας κατά την ημέρα του Κυρίου μας Ιησού.
2 Corinthians 2:12  ,Οταν ήρθα, λοιπόν, στην Τρωάδα για το ευαγγέλιο του Χριστού και, ενώ μου είχε ανοιχτεί θύρα για τον ΚΥΡΙΟ,
2 Corinthians 3:16  ,Οποτε όμως κάποιος επιστρέψει προς τον ΚΥΡΙΟ, αφαιρείται από γύρω του το κάλυμμα.
2 Corinthians 3:17  Και ο ΚΥΡΙΟΣ είναι το Πνεύμα 789> και οπου εῖναι το Πνεῦμα του ΚΥΡΙΟΥ υπᾶρξει ελευθερῖὰ
2 Corinthians 3:18  ,Ολοι εμείς, λοιπόν, αντικατοπτρίζουμε τη δόξα του ΚΥΡΙΟΥ με ακάλυπτο πρόσωπο και μεταμορφωνόμαστε στην ίδια την εικόνα του από δόξα σε δόξα790>, καθῶσ ακριβῶσ γῖνεται απο τον ΚΥΡΙΟ το Πνεῦμα1791>.
2 Corinthians 4:5  Γιατί τους εαυτούς μας δεν κηρύττουμε, αλλά τον Ιησού Χριστό ως Κύριο, ενώ τους εαυτούς μας κηρύττουμε δούλους σας για χάρη του Ιησού.
2 Corinthians 4:14  επειδή ξέρουμε ότι εκείνος που έγειρε τον Κύριο Ιησού θα εγείρει και εμάς μαζί με τον Ιησού και θα μας στήσει κοντά του μαζί σας.
2 Corinthians 5:6  ,Εχοντας συνεπώς θάρρος πάντοτε και, επειδή ξέρουμε ότι διαμένοντας στο σώμα εκδημούμε805> απο τον Κῦριο
2 Corinthians 5:8  έχουμε λοιπόν θάρρος και επιθυμούμε μάλλον να εκδημήσουμε από το σώμα και να διαμείνουμε κοντά στον Κύριο.
2 Corinthians 5:11  Επειδή λοιπόν ξέρουμε το φόβο του Κυρίου, τους ανθρώπους πείθουμε και στο Θεό έχουμε φανερωθεί ελπίζω επίσης και στις συνειδήσεις σας να έχουμε φανερωθεί.
2 Corinthians 6:17  Γι αυτό εξέλθετε από το μέσο αυτών και χωριστείτε, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ, και ακάθαρτο μην αγγίζετε. κι εγώ θα σας δεχτώ,
2 Corinthians 6:18  και θα είμαι για σας Πατέρας, κι εσείς θα είστε για μένα γιοι και θυγατέρες,λέει ΚΥΡΙΟΣ ο Παντοκράτορας.
2 Corinthians 8:5  Και όχι μόνο έκαναν καθώς ελπίσαμε, αλλά τους εαυτούς τους έδωσαν πρώτα στον Κύριο και ς εμάς με το θέλημα του Θεού,
2 Corinthians 8:9  Γιατί γνωρίζετε τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ότι για σας φτώχυνε, ενώ ήταν πλούσιος, ώστε εσείς να πλουτίσετε με τη φτώχεια εκείνου.
2 Corinthians 8:19  Και όχι μόνο αυτό, αλλά και χειροτονήθηκε συνοδοιπόρος μας από τις εκκλησίες μαζί με τη χάρη αυτή της συνεισφοράς που διακονείται από εμάς για τη δόξα του ίδιου του Κυρίου και για ένδειξη της προθυμίας μας.
2 Corinthians 8:21  Γιατί προνοούμε854> τα καλᾶ οχι μονο μπροστᾶ στον Κῦριό αλλᾶ και μπροστᾶ στουσ ανθρῶπουσ
2 Corinthians 10:8  Και γιατί, αν καυχηθώ κάτι περισσότερο για την εξουσία μας που μας έδωσε ο Κύριος για οικοδομή και όχι για καταστροφή σας, δε θα ντροπιαστώ.
2 Corinthians 10:17  Αλλά αυτός που καυχιέται, στον ΚΥΡΙΟ ας καυχιέται.
2 Corinthians 10:18  Γιατί δεν είναι δόκιμος875> εκεῖνοσ που συνιστᾶ τον εαυτο τού αλλᾶ αυτοσ που ο ΚΥΡΙΟΣ τον συνιστα
2 Corinthians 11:17  Αυτό που μιλώ δεν το μιλώ κατά την οδηγία του Κυρίου, αλλά σαν να μιλώ με αφροσύνη ς αυτήν την υπόθεση της καύχησης.
2 Corinthians 11:31  Ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου Ιησού, που είναι ευλογητός στους αιώνες, ξέρει ότι δεν ψεύδομαι.
2 Corinthians 12:1  Πρέπει να καυχιέμαι δε με συμφέρει βέβαια,894> θα ερθω ομωσ σε οπτασῖεσ και αποκαλῦψεισ του Κυρῖοὺ
2 Corinthians 12:8  Γι αυτό, τρεις φορές897> τον Κῦριο τον παρακᾶλεσά να απομακρυνθεῖ απο εμενὰ
2 Corinthians 13:10  Γι αυτό αυτά τα γράφω απών, ώστε παρών να μη χρησιμοποιήσω απότομο τρόπο κατά την εξουσία που ο Κύριος μού έδωσε για οικοδομή και όχι για καταστροφή.
2 Corinthians 13:14  Η χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος912> ασ εῖναι μαζῖ με ολουσ σασ
Galatians 1:3  Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και από τον Κύριο Ιησού Χριστό,
Galatians 1:19  λλον όμως από τους αποστόλους δεν είδα παρά μόνο τον Ιάκωβο, τον αδελφό του Κυρίου.
Galatians 4:1  Εννοώ, λοιπόν, ότι για όσο χρόνο ο κληρονόμος είναι νήπιο954>, δε διαφερει σε τῖποτα απο δοῦλό αν και εῖναι κῦριοσ ολων
Galatians 5:10  Εγώ έχω πεποίθηση για σας στον Κύριο ότι τίποτε άλλο δε θα φρονήσετε. Εκείνος όμως που σας ταράζει θα βαστάξει το κρίμα, όποιος και αν είναι.
Galatians 6:14  Σ εμένα όμως είθε ποτέ να μη γίνει να καυχιέμαι παρά μόνο στο σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου ο κόσμος έχει σταυρωθεί ως προς εμένα κι εγώ ως προς τον κόσμο.
Galatians 6:18  Η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ας είναι μαζί με το πνεύμα σας, αδελφοί. Αμήν.
Ephesians 1:2  Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ephesians 1:3  Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας ευλόγησε με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια μέσω του Χριστού,
Ephesians 1:15  Γι αυτό κι εγώ, επειδή άκουσα την πίστη σας στον Κύριο Ιησού και την αγάπη που έχετε προς όλους τους αγίους,
Ephesians 1:17  ώστε ο Θεός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο Πατέρας της δόξας, να σας δώσει Πνεύμα σοφίας και αποκάλυψης με την επίγνωσή του,
Ephesians 1:21  πάνω από κάθε αρχή και εξουσία και δύναμη και κυριότητα και πάνω από κάθε τίτλο που ονομάζεται, όχι μόνο στον αιώνα τούτο, αλλά και στο μελλοντικό.
Ephesians 2:21  Πάνω σε αυτόν όλη η οικοδομή συναρμολογείται και αυξάνει για ναό άγιο με τον ΚΥΡΙΟ.
Ephesians 3:11  σύμφωνα με την πρόθεσή του για τους αιώνες, που την πραγματοποίησε μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας.
Ephesians 4:1  Παρακαλώ λοιπόν εσάς, εγώ ο δέσμιος για τον Κύριο, να περπατήσετε άξια προς την κλήση που κληθήκατε,
Ephesians 4:5  ,Ενας ΚΥΡΙΟΣ, μία πίστη, ένα βάφτισμα,
Ephesians 4:17  Αυτό, λοιπόν, λέω και επιβεβαιώνω, έχοντας κοινωνία με τον ΚΥΡΙΟ: να μη περπατάτε πια καθώς και οι εθνικοί περπατούν με τη ματαιότητα του νου τους,
Ephesians 5:8  Γιατί ήσασταν κάποτε σκοτάδι, αλλά τώρα είστε φως ενωμένοι με τον Κύριο. Περπατάτε ως τέκνα φωτός,
Ephesians 5:10  δοκιμάζοντας τι είναι ευάρεστο στον Κύριο.
Ephesians 5:17  Γι αυτό μη γίνεστε άφρονες, αλλά να καταλαβαίνετε ποιο είναι το θέλημα του Κυρίου.
Ephesians 5:19  μιλώντας μεταξύ σας με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τραγουδώντας και ψάλλοντας με την καρδιά σας στον ΚΥΡΙΟ,
Ephesians 5:20  ευχαριστώντας πάντοτε για όλα το Θεό και Πατέρα στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ephesians 5:22  Οι γυναίκες να υποτάσσεστε στους δικούς σας άντρες όπως στον Κύριο,
Ephesians 6:1  Τα παιδιά, υπακούτε στους γονείς σας, κατά το θέλημα του Κυρίου γιατί αυτό είναι δίκαιο:
Ephesians 6:4  Και οι πατέρες, μην παροργίζετε τα παιδιά σας, αλλά να τα ανατρέφετε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
Ephesians 6:5  Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο, με ειλικρίνεια της καρδιάς σας όπως στο Χριστό.
Ephesians 6:7  υπηρετώντας ως δούλοι με καλή διάθεση όπως στον Κύριο και όχι σε ανθρώπους.
Ephesians 6:8  Να ξέρετε ότι καθένας, αν κάνει κάτι αγαθό, αυτό θα το πάρει από τον Κύριο, είτε δούλος είτε ελεύθερος.
Ephesians 6:9  Και οι κύριοι, τα ίδια να κάνετε προς αυτούς, αφήνοντας την απειλή, επειδή ξέρετε ότι και ο δικός τους και ο δικός σας ο Κύριος είναι στους ουρανούς και δεν υπάρχει προσωποληψία στην παρουσία του.
Ephesians 6:10  Τέλος, να ενδυναμώνεστε ενωμένοι με τον Κύριο και με την ισχυρή δύναμή του.
Ephesians 6:21  Και για να μάθετε κι εσείς τα δικά μου νέα, τι πράττω, όλα θα σας τα γνωρίσει ο Τυχικός, ο αγαπητός αδελφός και πιστός διάκονος στον Κύριο,
Ephesians 6:23  Ειρήνη ας είναι στους αδελφούς και αγάπη μαζί με πίστη από το Θεό Πατέρα και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Ephesians 6:24  Η χάρη ας είναι με όλους όσοι αγαπούν άφθαρτα τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
Philippians 1:2  Χάρη ς εσάς και ειρήνη από το Θεό Πατέρα μας και τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Philippians 1:14  και οι περισσότεροι από τους αδελφούς, έχοντας πεποίθησηìñ στον Κύριοìαπό τα δεσμά μου,ì— να τολμούν περισσότερο να μιλούν άφοβα το λόγο του Θεού.
Philippians 2:11  και κάθε γλώσσα να ομολογήσει ότι είναι ΚΥΡΙΟΣì  ο Ιησούς Χριστός προς δόξα του Θεού Πατέρα.
Philippians 2:19  Αλλά ελπίζω στον Κύριο Ιησού να στείλω γρήγορα τον Τιμόθεο ς εσάς, για να ενθαρρυνθώ κι εγώ όταν μάθω αυτά που σας αφορούν.
Philippians 2:24  Αφετέρου έχω πεποίθηση στον Κύριο ότι και εγώ ο ίδιος γρήγορα θα έρθω.
Philippians 2:29  Υποδεχτείτε, λοιπόν, αυτόν, όπως ταιριάζει με τον ΚΥΡΙΟ με όλη τη χαρά, και τέτοιους ανθρώπους να τους τιμάτεì37>,
Philippians 3:1  Λοιπόν, αδελφοί μου, να χαίρετε ενωμένοι με τον Κύριο. Να σας γράφω τα ίδια αφενός για μένα δεν είναι βαρετό, αφετέρου ς εσάς δίνει ασφάλεια.
Philippians 3:8  Αλλά βεβαιότατα, και τα πάντα θεωρώ πως είναι ζημιά για την υπεροχή της γνώσης του Χριστούì40> Ιησοῦ του Κυρῖου μοὺ Για τον οποῖο τα πᾶντα ζημιῶθηκα και τα θεωρῶ σκουπῖδιά για να κερδῖσω το Ξριστο
Philippians 3:20  Γιατί το δικό μας πολίτευμαì/ υπάρχει στους ουρανούς, από όπου και περιμένουμε σωτήρα τον Κύριο Ιησού Χριστό,
Philippians 4:1  ,Ωστε, αδελφοί μου αγαπητοί και πολυπόθητοι, χαρά και στέφανός μου, έτσι να στέκεστε σταθεροί στον Κύριο, αγαπητοί.
Philippians 4:2  Την Ευοδία παρακαλώ και τη Συντύχη παρακαλώìÀ να φρονούν το ίδιο έχοντας σχέση με τον Κύριο.
Philippians 4:4  Χαίρετε στον Κύριο πάντοτε! Πάλι θα πω: χαίρετε!
Philippians 4:5  Η επιείκειά σας ας γίνει γνωστή σε όλους τους ανθρώπους. Ο Κύριος είναι κοντάì(.
Philippians 4:10  Χάρηκα επίσης πολύ στον Κύριο, γιατί τώρα επιτέλουςì3 ξαναβλάστησε η φροντίδα σας για μένα, για την οποία και φροντίζατε, αλλά δεν είχατε ευκαιρία να την εκδηλώσετε.
Philippians 4:23  Η χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού ας είναι μαζί με το πνεύμα σας.
Colossians 1:3  Ευχαριστούμε το Θεό Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και πάντοτε για σας προσευχόμαστεì9,
Colossians 1:10  ώστε να περπατήσετε αξίως του Κυρίου σε κάθε αρεστό πράγμα, σε κάθε έργο αγαθό καρποφορώντας και αυξανόμενοι στην επίγνωση του Θεού,
Colossians 1:16  γιατί με αυτόν χτίστηκαν τα πάντα στους ουρανούς και πάνω στη γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητεςìA είτε αρχές είτε εξουσίεςìB. Τα πάντα μέσω αυτού και γι αυτόν είναι χτισμένα.
Colossians 2:6  ,Οπως λοιπόν παραλάβατε το Χριστό Ιησού τον Κύριο, ενωμένοι με αυτόν να περπατάτε,
Colossians 3:13  Να ανέχεστε ο ένας τον άλλο και να συγχωρείστε μεταξύ σας αν κάποιος έχει παράπονο εναντίον άλλου. Καθώς και ο Κύριος σας συγχώρεσε, έτσι κι εσείς.
Colossians 3:17  Και καθετί, ό,τι κι αν κάνετε, με λόγια ή με έργα, όλα να τα κάνετε στο όνομα του Κυρίου Ιησού, ευχαριστώντας το Θεό Πατέρα μέσω αυτού.
Colossians 3:18  Οι γυναίκες, να υποτάσσεστε στους άντρες σας, όπως ανέκαθεν ήταν σωστό με τον Κύριο.
Colossians 3:20  Τα παιδιά, να υπακούτε στους γονείς σας σε όλα, γιατί αυτό είναι ευάρεστο στον Κύριο.
Colossians 3:22  Οι δούλοι, να υπακούτε σε όλα στους κατά σάρκα κυρίους σας, όχι με οφθαλμοδουλία…/ σαν ανθρωπάρεσκοι2125>, αλλᾶ με απλοτητα καρδιᾶσ να φοβᾶστε τον ΚΥΡΙΟ
Colossians 3:23  ,Ο,τι κι αν κάνετε, με την ψυχή σας να το εργάζεστε όπως στον Κύριο και όχι σε ανθρώπους,
Colossians 3:24  και να ξέρετε ότι από τον Κύριο θα λάβετε αμοιβή την ανταπόδοση της θεϊκής κληρονομιάς. Στον Κύριο Χριστό υπηρετείτε26> ωσ δοῦλοὶ
Colossians 4:1  Οι κύριοι, το δίκαιο και την ισότητα να παρέχετε στους δούλους σας, επειδή ξέρετε ότι και εσείς έχετε Κύριο στον ουρανό.
Colossians 4:7  ,Ολα τα σχετικά μ εμένα θα σας τα γνωρίσει ο Τυχικός, ο αγαπητός αδελφός και πιστός διάκονος30> και σῦνδουλοσ σε σξεση με τον ΚΥΡΙΟ
Colossians 4:17  Και πείτε στον Άρχιππο: Πρόσεχε τη διακονία που παράλαβες μέσω του Κυρίου, για να την εκπληρώνεις.





No comments: